HANTERING OCH SKÖTSEL AV BECOLD

Becold

Becolds produkter är kyla för idrott och rehabilitering. Tillsammans med ledande sjukgymnaster har vi tagit fram produkter som snabbt och effektivt skall kunna ge kyla. Dels vid akuta skador men även hjälp och smärtlindring vid förslitningsskador och överansträngning.

Förvaras i frys.

Du förvarar din Becold produkt som den är i frysen. Becold har inga lösa delar förutom spännbanden, ett tips är att lägga in den i en stabil fryspåse med spännbanden så du inte tappar bort dem. Kylmedlet i produkten är vår patenterade gel Thenerex som är mjuk och formbar även när du fryst ned den till -18 grader.

Becold för kyla

Spänn fast och skapa tryck.

Med hjälp av spännremmar låser du fast din Becold och samtidigt skapar du ett tryck över området du kyler. Vid akut skada rekommenderar vi att du först skapar ett kompressionsbandage genom att använda en Dauerbinda eller liknande innan du spänner fast Becold. Vi rekommenderar att du kyler i 10-15 min om du är osäker kontrollera med din läkare eller sjukgymnast. Om du upplever att det blir för kallt att få produkten direkt mot huden så kan du fästa en tunn bomullslinda på området.

kyla och tryck

Spännremmar.

Våra spännremmar är tillverkade i kardborreband (velcro) med stretch. Vi har två typer av remmar, dels en i standardversion med två D-ringar samt vårt specialtillverkade med ”låsring”. Det sätter du först fast på Becold produkten för att sedan spänna åt och låsa. Vilket gör att du själv kan bestämma vilket tryck du vill ha.

Becold kyla med tryck

Tvättråd.

Om du behöver tvätta din Becold produkt så gör du det i 40 grader handtvätt. Utsidan består av ett isolerande lager av neopren, som är ett gummimaterial som kan ta lite tid på sig när det torkar. Insidan är en nylonpåse fylld med vår gel Thenerex som kan ”spritas av” om produkten har används för att kyla ned kroppsdelar efter en operation.

Handtvätt 40 grader