OM BECOLD

Becold är ett varumärke hos  Becare AB som är ett Svenskt företag, vi har vår bas i Karlstad. Vi som äger företaget har en bred bakgrund från idrottsrörelsen både som aktiva och ledare. Varje år skadar sig över 100 000 svenskar inom idrotten, vår målsättning är att hjälpa så många som möjligt tillbaka till idrotten. Becare har som mission att alltid erbjuda de säkraste och mest effektiva produkterna inom fysiomedicinsk behandling. Våra produkter är varumärkesskyddade, testade av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, samt certifierade genom Läkemedelsverket. Alla produkter är utvecklade i Sverige av svenska forskare. Genom ett tätt samarbete med forskning inom såväl medicin som materialutveckling, möjliggör vi nu för människor att enkelt och smidigt rehabilitera sig från idrottsskador på egen hand. Ett av våra ”bollplank”  i utvecklingen av våra prototyper har varit Klarälvskliniken i Karlstad. Vi samarbetar med proffs när det gäller utformning och design av våra produkter, en stark samarbetspartner är Granqvists som äger varumärket LillSport, som syr skidhandskar till de flesta landslagen inom längdskidåkning, de syr även upp våra kylprodukter.

Tack till Klarälvskliniken

Vi vill tacka Klarälvskliniken i Karlstad som har varit ett ”bollplank” och faktagranskare till oss. Klarälvskliniken är Specialister inom ortopedi, rehab & idrottsmedicin. Deras specialistkompetens finns inom ortopedi, ortopedisk rehabilitering, smärtbehandling och idrottsmedicin – med inriktning mot muskel och skelettrelaterade besvär.

Dick Larsson

Porträtt Dick Larsson

Leg läkare (1979), specialist i ortopedisk kirurgi (1986) och rehabiliteringsmedicin (2001). Tjänstgör på Klarälvskliniken samt som överläkare på ortopedkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad och till viss del på OrthoCenter i Göteborg. Engagerad av Färjestad BK hockey och Friidrottslandslaget. Bedömer de flesta förekommande ortopediska skador/idrottsskador och ortopediska sjukdomar. Opererar utvalda fall på Klarälvskliniken.

Erica Grealish

Porträtt Erika Grealish

Leg sjukgymnast (1992) med inriktning på ortopedisk medicin och idrottsmedicin, CSPT (certified sportsmedicine physiotherapist). Neurac utbildad steg 1-3. Ger akupunktur. Gör gå-löpanalyser. Provar ut CAST fotbäddar. Har även erfarenhet från företagshälsovård och neurologi. Engagerad av Svenska Friidrottsförbundet och Lager 157 Ski team.

Mattias Hell

Porträtt Mattias Hell

Leg Sjukgymnast (2004) med inriktning ortopedisk medicin (manuell terapi steg 2) och idrottsmedicin. CSPT (certified sportsmedicine physiotherapist). Ger akupunktur och behandlar med laser. Neurac utbildad steg 1 och jobbar enligt McKenzie metoden. Är Färjestad BKs sjukgymnast och tjänstgör deltid på Klarälvskliniken.